[RO][TheTrends] Fratii Cernatescu, Infinit: “Businessul nostru a ajuns la maturitate. Acum vrem si mai mult!”

Cu o vasta experienta in new business development, tehnologie si comunicare, Alex Cernatescu a fondat, in 2007, alaturi de fratele sau Andrei, compania Infinit Solutions Agency. Aceasta a devenit, in timp, un pion important si, totodata, cea mai mare agentie independenta de digital din Romania. In 2016, compania s-a dezvoltat si la nivel international prin deschiderea unui birou in Olanda, la Rotterdam, de unde tinteste clienti din zona Benelux.

Dupa 10 ani pe piata, cei doi frati ne-au raspuns la cateva intrebari despre antreprenoriat, cresterea unui business, dar si cum au trecut peste momentele de criza.

Start in business

Andrei Cernatescu – CFO & COO Infinit Solutions Group: Pentru noi, totul a inceput in 2007, iar lumea intelegea atunci ca facem video screaming in loc de video streaming. Nu prea stiau despre ce vorbim. Dar lucrurile au evoluat si uite ca au trecut 10 ani. Nu a fost o industrie pe care sa o alegem, cumva am drift-uit catre ea.

Recunosc ca ne-a pasionat partea de gaming de mici si am tras un pic catre aceasta zona. Am tras cabluri prin vecini ca sa facem o retea cu prietenii, iar in facultate ne-am stabilit o parte din directii.

Am trecut apoi la realizarea unei retele de cartier si uite asa am facut C Zone. Am inceput sa incheiem contracte cu oamenii, iar romanii erau avizi dupa internet de mare viteza. A fost o etapa interesanta, dar am zis sa incercam mai mult si am trecut la partea de digital.

Am testat piata si am facut o serie de proiecte pe acest segment impreuna cu agentiile de publicitate. Fratele meu, Alex ma coopta mereu in proiectele lui. Eram foarte implicati si dormeam noptile pe caneapeaua de la birou. In timp, am pus focusul pe calitate, ne-am selectat proiectele bune si foarte bune, iar acum am ajuns sa avem 40-50 de proiecte in lucru.

Am crescut foarte multi oameni in aceasta industrie. Unii pleaca, altii raman. Cateodata se intorc pentru ca stim sa ii stimulam. Si ii primim pentru ca noi am crescut programatori buni.

Alexandru Cernatescu (foto) – CEO & Co-Fondator Infinit Solutions Group: Motivele care au stat la baza deciziei de a intra în această industrie şi a face o agenţie independentă de digital au fost aptitudinile şi cunoştinţele mele în domeniu şi contextul în care trăim.

Generaţia noastră are un noroc extraordinar, trăim în vremuri în care se schimbă foarte multe paradigme, chiar sub ochii noştri, şi acum, mai mult ca niciodată, putem face lucruri cu impact foarte mare şi practic putem interveni decisiv în ceea ce se întâmplă.

Tehnologia nu mai face parte din viaţa noastră, ci noi facem parte din viaţa tehnologiei. Este foarte important să stăpâneşti chiar şi o mică parte din felul în care vor evolua lucrurile.

De asemenea, este un domeniu fantastic pentru că, practic, este singurul în care poţi îmbina creativitatea cu tehnologia. Cele două nu se mai regasesc atât de întretăiate în nici un alt domeniu.

Pentru mine nu există bucurie mai mare decât aceea de a fi alături de fratele meu în fiecare zi, alături de oamenii noştri şi de clienţii noştri. Împreună să ne scriem propria istorie.

Viitorul nostru arată aşa cum a arătat mereu: dacă muncim, suntem serioşi şi pasionaţi, vom reuşi tot ce ne propunem.

10 ani pe piata

Alexandru Cernatescu: Cred ca am ajuns la maturitate, iar de anul trecut am reusit sa punem bazele unui birou extern in Olanda, la Rotterdam. Altfel spus, Infinit Solutions Group opereaza prin compania sa localizata in Rotterdam, o serie de clienti din Olanda, dar vizam toata zona Beneluxului.

In Olanda avem deja o echipa, dar suntem mereu in cautare de noi specialisti in publicitate si in digital. Atunci cand este cazul, in functie de proiecte si bugete, apelam chiar la relocarea de personal din biroul nostru din Bucuresti. Asta doar daca este neaparat nevoie.

Businessul nostru a crescut constant, iar afacerile Infinit Group au avut cresteri de 28% in anul 2016. Daca in 2015 cifra de afaceri a ajuns la 2 milioane de euro, in 2016 am trecut de 2,6 milioane de euro. Ca parte a businessului, anul trecut cele mai cautate au fost campaniile si promotiile “la cheie”. Am oferit atat servicii de strategie, creatie si digital development, iar, azi, avem, clienti din zonele Automotive, Pharma, Servicii Medicale Private, Retail, Financiar, Real Estate, Software & IT&C, dar si FMCG.

Este nevoie de noi, iar clientii vor strategii, creatii si digital management. La nivel de proiecte, au nevoie de noi campanii digitale de comunicare la cheie: awareness, tactice sau focusate pe generare de lead-uri si vanzari, dar si de promotii si activari creative. In ultima vreme, la mare cautare este productia de content video, dar si social media.

Infinit Academy e pe trend

Andrei Cernatescu (foto): Infinit Academy este un proiect de care piata are nevoie. Sunt foarte multi antreprenori care vor sa invete, iar noi vrem sa facem share cu ei. Multi ai idei bune, dar le e greu sa le puna in aplicare.

Altfel spus, Infinit Academy este un proiect realizat din dorinta de a oferi o platforma educationala in digital, online media si tehnologie catre antreprenori sau catre oamenii de marketing din Romania, de ce nu.

Organizam aici o serie de traininguri care se adreseaza antreprenorilor, directorilor de departamente (directori executivi, vanzari, marketing etc.), dar si studentilor, pentru ei insa incercam sa avem costuri cat mai mici, poate chiar zero.

Ce pot sa mai spun este ca am reusit sa tinem cursuri dedicate pentru diferite branduri, atat din portofoliu, dar si din afara acestuia. Avem un spatiu dedicat care se intinde pe 220 mp, mai exact ultimile doua etaje din Infinit Tower, iar la cursuri incearcam sa dezvaluim tot ce inseamna astazi digitalizare.

Tot articolul aici: https://www.thetrends.ro/2017/05/14/fratii-cernatescu-infinit-solutions-group-am-ajuns-la-maturitate-si-vrem-mai-mult/

0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?